Ouderportaal

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur


Onze school zet zich in voor het Jeugdfonds

Beste ouders, verzorgers,Op woensdag 22 september overhandigde wethouder Bart de Leede en Jan Waaijer, bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, een schoolpakket aan onze directeur Rianne van Dorp. Dit als start van een grote campagne voor ouders met weinig geld. De boodschap? “Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaald!”

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en alle sport- en cultuurverenigingen zijn weer open. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Niet alle ouders hebben het geld om de kosten te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

Meedoen aan sport en cultuur is belangrijk
Dat is de mening van Wethouder Bart de Leede: ‘Je gunt het elk kind om mee te doen met sport en cultuur. Daar willen we gezinnen graag bij helpen als dat nodig is. Daarom werken we graag samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur’ en Stroomopwaarts.

Scholenpakket
Jan Waaijer, bestuurslid Jeugdfonds: “In het pakket zitten flyers voor ieder kind op school. Zo hopen we in samenwerking met de scholen alle ouders in Vlaardingen te bereiken.”

Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen. Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds op www.jeugdfondssportencultuur.nl

Op de website van Stroomopwaarts www.stroomopwaarts.nl/kinderen staat meer informatie over de overige kind regelingen.

De kinderen krijgen een folder mee van Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Aanmelden

U kunt bij Kirsten (Aanzet) Vivienne of Rianne terecht voor de aanvraag, wij zijn intermediair van het Jeugdfonds en kunnen u helpen bij de aanmelding.