Ouderportaal

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Algemeen nieuws/activiteiten


Koningsspelen 26 april 2024Op 26 april zijn de Koningsspelen bij KC Het Visnet geopend door wethouder Arnoud Proos. Na de feestelijke opening met het koningsspelen lied/dansje gingen alle groepen spelletjes spelen en konden zij ook nog op het springkussen.  


Landen Project - Een Reis om de WereldDonderdag 18 april konden de ouders/verzorgers een reis om de wereld maken op onze locatie. 
Het was een druk bezochte middag. 

Alle groepen hebben de afgelopen weken gewerkt aan het gezamenlijke landen thema. 
Iedere groep heeft een land gekozen en d.m.v. activiteiten zoveel mogelijk ontdekt en geleerd over dat land. Ze hebben daarover een tentoonstelling gemaakt. 

Samen met zijn/haar kind(eren) konden de ouders/verzorgers in de school rond lopen en zo alle groepen bekijken. 

Aan het landenproject was ook nog een wedstrijd verbonden per leerplein.
De gelukkige winnaars worden later bekend gemaakt.

Het reisbureau  Op reis met PSZ -Gr 1 -Gr1/2  Het vliegtuig 
Egypte – Gr 3  China – Gr 4  Spanje – Gr 5 
Dubai – Gr 6  Australië - Gr 7 Marokko – Gr 8 

Eat, Meet & Greet

Kom naar de Eat, meet & greet op 17 april!

Ook KC Het Visnet is aanwezig!!


Ben jij op zoek naar een inspirerende baan in het onderwijs of de opvang? Wil je werken in een vernieuwende organisatie die jouw talenten ziet? Ben jij iemand die zich wil doorontwikkelen of verdieping wil zoeken in zijn of haar werk?

Loop dan eens binnen bij de Eat, meet & greet en ga in gesprek met de professionals van onze verschillende locaties. Maak kennis met onze IKC's en opleidingsmogelijkheden! 

Wij zorgen voor het diner vanuit de foodtruck. Zien we je daar? Aanmelden doe je hier!


Vacatures leerkrachten


Buzz010 opening uitbreiding excusiebussen


Op woensdag 1 november vierden wij bij Stadhuis Vlaardingen, samen met onze partners en leerlingen van Kindcentrum Het Visnet, dat Buzz010, hét loket voor busritten naar educatieve excursies in Rotterdam, per 1 november ook in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis rijdt! Alle samenwerkingspartners hebben symbolisch hun handtekening gezet op de bus als startschot van de uitbreiding van Buzz010.

Met deze uitbreiding van Buzz010 kunnen vanaf nu alle scholen voor primair onderwijs in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen én Maassluis gebruikmaken van gemakkelijk en veilig excursievervoer naar educatieve bestemmingen in alle vier de gemeenten. 

De eerste rit was voor de groepen 5 en 6 van Kindcentrum Het Visnet, zij gingen met de elektrische touringcar naar de @ontdekhoek in Rotterdam. Wij zijn heel trots dat we nu nog meer leerlingen een onvergetelijke excursie kunnen bezorgen!

@un1ekonderwijsenopvang

Foto: Dimitri Hakke

    

Duurzaamheid en het Banner & Poster project Het Visnet


Vlaardingen, 26 september 2023


Leerlingen van Het Visnet aan het woord
Duurzaamheid komt ruim aan bod

De leerlingenraad van Het Visnet zet zich in om hun stem te laten horen. Dit doen zij niet alleen binnen de schoolmuren, maar ook in de nabije gemeenschap. Met vastberadenheid en enthousiasme hebben zij aangegeven dat ze actie willen ondernemen tegen zwerfafval en te hard rijden in de wijk. Om de betrokkenheid van de leerlingen verder te vergroten, is er een prijsvraag uitgeschreven die draaide om deze twee belangrijke thema's. De winnende tekeningen zijn dit voorjaar gebruikt voor het realiseren van het 'Borden & Posters in de Wijk' project.

Dankzij de ideeën van de leerlingen van Het Visnet zijn er prachtige banners ontworpen, die het hekwerk rondom de school sieren. Ook zijn er posters gemaakt voor de ramen van bewoners en borden geplaatst op strategische plekken in de wijk.


In september zijn de leerlingen de wijk ingegaan om aandacht te vragen voor het tegengaan van zwerfafval. Daarnaast zijn verschillende klassen actief betrokken bij opruimacties. Op dinsdag 10 oktober vindt de afronding plaats van dit initiatief, met acties vanuit het Promo Team: een groep leerlingen die zich bezighoudt met activiteiten voor zowel medeleerlingen als de wijk.


Het Visnet heeft een lange traditie op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door leerlingen zélf de kans te geven om hun stem te laten horen en actief mee te werken aan positieve veranderingen, wordt er een belangrijke stap gezet richting een duurzamere toekomst.

Dit project is onderdeel van “Spelen in een Schonere Wijk”, een afval-educatie programma van Stichting Lawine, mede mogelijk gemaakt met steun vanuit de Gemeente Vlaardingen.

In Groot Vlaardingen van 11-10-2023 stond een leuk artikel hierover: 
Artikel Groot Vlaardingen met foto Promo Team

Neem voor meer informatie contact op met: Kathie diStefano, Stichting Lawine, 06-2676 8769; info@stichtinglawine.nl

   

IJsjes uitgedeeld door Un1ek als start van schooljaar

   

Filmpje: https://fb.watch/mEnn6CR5p-/

Als een raket het nieuwe schooljaar in!

Op 24 augustus 2023 zijn op alle locaties van UN1EK in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis ijskarren langs geweest om de kinderen een zomerse start van het schooljaar te bezorgen. De leerkrachten en pedagogisch medewerkers namen de kinderen mee naar het schoolplein, waar de ijskar zijn entree maakte. Binnen mum van tijd waren alle kinderen van UN1EK voorzien van een heerlijk ijsje.

Op KC Het Visnet deelde de bestuurder van UN1EK, Niek Barendregt, de ijsjes uit aan de kinderen. Aan het einde van de dag stond de teller op bijna 6000 ijsjes; een geslaagde dag en een superstart van het schooljaar!

Wij zoeken leerkrachten!

Wilt u ons helpen aan leerkrachten voor KC Het Visnet? Deel dan deze flyer voor ons!
Of heb jijzelf interesse? Solliciteer!
 

Project Wonderlijke uitvindingen

Op 30 maart 2023 was de drukbezochte kijkmiddag voor ouders en alle leerlingen voor het gezamenlijke project Wonderlijke uitvindingen. 

Tijdens de projectweek heeft iedere groep (van PSZ tot groep 8) onderzoek gedaan naar uitvinders, hebben de kinderen fantasievol zelf een uitvinding bedacht of gemaakt.  

Alles wat de groepen hebben onderzocht en gemaakt werd gepresenteerd in de klas middels een tentoonstelling. 

Uitvinders die werden onderzocht waren onder andere: Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon, George Eastman de uitvinder van de fotocamera, Hans Holbein, de uitvinder van de xylofoon, Thomas Edison en Nikola Tesla, Leonardo Da Vinci, de gebroeders Wright (vliegtuig) en Otto Lilienthal (zweefvliegtuig.

Op de kijkmiddag was er een speurtocht, waarbij alle kinderen werden gestimuleerd om overal te kijken, vragen te beantwoorden of op te zoeken (Google was toegestaan). 

Uiteindelijk was er 1 winnaar! Beyza uit groep 3. Zij had als beste de speurtocht gemaakt.
Als prijs ontving zij een Jumbo Explore & Discover Experimenteerset. Gefeliciteerd Beyza!

Wat heeft iedereen zijn best gedaan tijdens deze week van Wonderlijke uitvindingen! Zulke mooie presentaties waren te zien tijdens de kijkmiddag.
Wijkagent op bezoek bij BSO Het Visnet

Tijdens de voorjaarsvakantie op 3 maart 2023 was wijkagent Giorgio (VOP wijk) op bezoek bij BSO Het Visnet. Ook de kleinste bewoners uit de wijk worden uiteraard niet vergeten.

Hij gaf uitleg over de politie, een kijkje in de politieauto en natuurlijk werden wat leuke spullen uitgedeeld! De kinderen vonden het geweldig. Wijkagent Giorgio Mulder bedankt!


Aftrap Kinderraad Un1ek

Op vrijdag 17 februari was de aftrap van de eerste UN1EK Kinderraad vergadering. Bijna dertig leerlingen, van verschillende locaties van UN1EK, verzamelden zich bij de Soete Suikerbol in Vlaardingen voor een bijzondere ochtend.

Niek Barendregt, bestuurder van UN1EK, heette de kinderen van harte welkom en deed zijn verhaal over UN1EK en over de locaties. Daarna werden de uitkomsten van het leerlingtevredenheidsonderzoek van DUO besproken en gingen Niek en de leerlingen met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals de BSO, de veiligheid op school en het pesten.Na Niek nam Ronika Horlings, directeur van IKC Het Spectrum, het stokje over. Zij zette de kinderen aan het denken aan de hand van verschillende vragenposters. In groepjes van vijf dachten de kinderen na over hoe je je welkom voelt op school, wat meesters en juffen van elkaar kunnen leren en hoe de ideale BSO-dag eruit ziet.

Van al dat vergaderen krijg je natuurlijk trek! Na afloop hebben de kinderen heerlijk genoten van een welverdiende pannenkoek. Op naar de volgende!

#Bijdrage door Un1ek Onderwijs


Officiƫle opening BSO KC Het Visnet

Beste ouders/verzorgers,

Zoals u weet hebben we een nieuwe BSO groep geopend en zijn we voortaan in de vakantie ook geopend voor de BSO. Dit is natuurlijk wel een reden voor een feestje!!!

Wij vieren de officiële opening op woensdag 15 februari!!

Komt u ook?


Verkeersborden en posters in de wijk

Op dinsdag 10 januari 2023 hebben we op het schoolplein de door de kinderen ontworpen banners en borden gepresenteerd. Deze zijn nu in de wijk opgehangen en geplaatst. Bij de onthulling waren ook wethouder Jacky Silos en Aloyius van Stichting Lawine aanwezig.


 
Vorige schooljaar ging de kinderraad van Het Visnet met de gemeente in gesprek over twee belangrijk zaken: er ligt veel zwerfafval in de wijk en auto’s rijden veel te snel. Daarom heeft de kinderraad voorgesteld om borden te plaatsen voor extra aandacht om de wijk schoner te houden en om autorijders bewuster te maken van hun snelheid.

Vervolgens hebben de leerlingen van Het Visnet samen met Aloyius en Kettie van Stichting Lawine ontwerpen gemaakt voor het volgende: 

Thema A: Verkeersborden waarop langzaam rijden is aangegeven. 

Thema B: Posters voor in de wijk (wellicht ook los te plaatsen).

Met de beste ontwerpen ging vormgever Aloyius van Stichting Lawine aan de slag om echte borden/banners te maken. Deze borden en banners zijn nu ook in de wijk geplaatst. Dit alles is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen.

De winnaars van de ontwerpen: snelheid: Senna en Nasserdine/schoon: Alisha en Yasmina/compositie: Elisa, Lamija, Faylinn.

Met trots delen wij de foto’s van de borden en banners met u.

   Opdracht: Borden maken voor in de wijk
KC Het Visnet i.s.m. de gemeente Vlaardingen & Stichting Lawine

Kerstviering en lichtjestocht Grote Kerk Vlaardingen

Op donderdagavond 22 december 2022 vond de Visnet kerstviering plaats in de Grote Kerk van Vlaardingen.

Vanaf de Stationsstraat liepen in een lichtjesoptocht alle kinderen in hun mooiste outfit en een (versierd) lampje naar de Grote Kerk aan de Markt in Vlaardingen.

     

In de kerk werd tijdens de viering door alle groepen opgetreden met een eigen gekozen liedje. Ook werd samen gezongen.

   

We hebben de kinderen met elkaar een mooie ervaring mee kunnen geven. We hebben kindergezichtjes zien stralen en ouders/verzorgers met trots zien kijken naar hun kind.

Wat een opkomst! Met ongeveer 400 mensen was de ruimte rijkelijk gevuld!

Wij willen de politie bedanken voor de veilige begeleiding van de kinderen die georganiseerd was door onze wijkagent Giorgio.

Ook iedereen bedankt die een donatie heeft gedaan voor onze lichtjes optocht voor het Sofia Kinderziekenhuis.

We zorgen dat de donatie die in de bus gedaan is gestort wordt. U kunt eventueel nog digitaal een donatie doen via de QR code. Let op... alle kleine beetjes helpen... deze tijden zijn al duur voor iedereen dus een kleine donatie is ook helpend!
https://www.lichtjessophia.nl/actie/kc-het-visnet

  

Vacature leerkracht middenbouwWe zoeken een inspirerende leerkracht die graag samenwerkt. Je bent in staat de kinderen rust en structuur te bieden maar ze ook bewegend en creatief te laten leren. Naast goed lesgeven kan je meedenken op beleidsniveau. Ook weet je anderen te enthousiasmeren en vind je kwaliteitsverbetering vanzelfsprekend.
Ben jij de leerkracht die we zoeken? Kijk dan voor meer informatie en direct solliciteren op https://un1ek.nl/leerkracht-middenbouw-visn

Talentklas

Onze kinderen zijn gestart met de Talentklas. Hieronder het filmpje wat de kinderen daar doen:


Kansrijk Kind VlaardingenBeste ouders/verzorgers

In deze dure tijd is het in enkele gezinnen erg moeilijk om extra dingen te doen.

In de flyer informatie om ondersteuning te krijgen bij:

- Kinderfeestje voor uw kind (eren)
- Vakantie
- Nieuwe kleding
- Cadeau's

Stichting kansrijk kind biedt u de mogelijkheid om hiervoor in aanmerking te komen.

U kunt uzelf hiervoor aanmelden bij deze stichting.

In de flyer staan de e-mailadressen vermeld waar u kunt vragen om verdere informatie.

Ieder kind verdient een feestje/ vakantie/cadeau's en nieuwe kleding.

 


Kleding- en speelbeurs 21 en 22 oktober 2022

Alles staat klaar voor de beurs!! Zien wij u vrijdagmiddag of zaterdag!


Kinderboekenweek Gi-ga-groen!

Afgelopen week stond in het teken van de kinderboekenweek. Gi-ga-groen! was het thema om alles te leren over natuur, dieren, en planten. Iedere groep koos een eigen thema waaraan zij de hele week hebben gewerkt. Ook gaf de onderbouw een mooie voorstelling in het theater. Er waren dieren (vuurbuikpadden/woestijnratjes en schildpadden) op school om kennis mee te maken en over te leren! Er werd veel (samen)gelezen en voorgelezen.Vanwege het weer werd de afsluiting binnnen gevierd. De winnaar van de voorleeswedstrijd, de vertegenwoordigster van groep 6, mocht de beker mee naar huis nemen! Elke deelnemer kreeg ook een boek mee naar huis.

Op vrijdagmiddag was het tijd voor de ouders om de school in te komen, zodat de kinderen konden laten zien waar zij aan gewerkt hadden tijdens de kinderboekenweek.

Het was een leerzame en leuke week!

 


Burendag vrijdag 23 september 2022!
Visnetdag en uitzwaaien groep 8

Op woensdag 6 juli was de jaarlijkse Visnetdag! Een dag met gezellige oud-Hollandse spelletjes voor alle groepen. Als afsluiter was voor iedereen een lekker ijsje van Winzo.

 
Na de Visnetdag werd groep 8 uitgezwaaid!
 
Wij wensen groep 8 veel succes op het Voortgezet Onderwijs!

Afscheidsavond Groep 8

Tijdens de feestelijke avond op maandag 4 juli 2022 nam groep 8 afscheid van hun basisschool KC Het Visnet. De afscheidsmusical Code Rood werd met veel succes opgevoerd door groep 8 voor ouders, familie, vrienden en team Het Visnet en was het perfecte afscheid.

Groep 8: jullie waren super!
Wij wensen jullie veel succes en wij gaan jullie missen!Ook team Het Visnet deed mee met de dresscode: Rood!

Opfleuren schoolplein

Als afsluiter van de Afvalweek hebben nog enkele kinderen samen met Solange en Rianne van Waterweg Wonen frisse plantjes geplant rond Het Visnet.

 

 
Artikel Groot Vlaardingen Opschoondag Het Visnet

In Groot Vlaardingen van woensdag 23-03-2022 staat een artikel over Het Visnet en de Opschoondag op zaterdag 18 maart! Klik op de foto om te vergroten.

TikTok Filmpje Afvalweek Het Visnet


Leerlingen van KC Het Visnet hebben een supergaaf TikTok filmpje over afval gemaakt. Genieten!


Opschoondag 19 maart 2022

Zaterdag 19 maart was de landelijke opschoondag 2022!
KC Het Visnet maakte op deze dag de start om de wijk schoon te maken en te houden!

 

 

Na de musicale kick-off hielpen broertjes, zusjes, ouders, anderen en teamleden mee om de VOP wijk schoon te maken. Iedereen had hiervoor handschoenen, prikker, ringband om de vuilniszakken vol te maken.

Ook had JOGG weer met de waterbar voor lekkere en gezonde snacks gezorgd.

Vanaf 21 maart gaat Het Visnet verder met een afvalweek, waarin nog meer leuke activiteiten worden georganiseerd.

Het Visnet dankt ook Kettie (Stichting Lawine), Solange/Rianne (Waterweg Wonen), Jackie Silos (wethouder gemeente Vlaardingen), JOGG, Kirsten (Stichting Aanzet).

Kinderraad bezoekt het Stadhuis en praat over een schone wijk!


De leerlingen van de kinderraad van de basisschool Het Visnet brachten vrijdag 11 februari 2022 een bezoek aan wethouder Jacky Silos op het stadhuis van Vlaardingen.

Hiervan is een artikel (Peter Spek) op 16-02-2022 in Groot Vlaardingen gepubliceerd.

Promotie KC Het Visnet

Bent u ons ook tegengekomen onderweg of bij de post in uw brievenbus?

Kindcentrum Het Visnet was afgelopen twee weken te zien langs de weg en met de Het Visnet informatiefolder in de huis-aan-huis-folders Vlaardingen Centrum e.o.

Kennismaking en rondleiding! Wilt u meer weten over onze school? Maak een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding. Bel of mail de school 010 – 435 67 09 of info@kchetvisnet.nl.


 
  

Vacatures KC Het Visnet

Beste ouders/verzorgers,
Bij de foto's stuur ik u de vacatures die we open hebben staan.
We hopen dat we z.s.m. een geschikte leerkracht kunnen vinden. #delenmag
Mvg Rianne 

https://un1ek.nl/vacatures

   

november 2021

Nationaal Schoolontbijt vrijdag 5 november 2021
De kinderen en leerkrachten kwamen in hun pyjama/onesie/badjas naar school.

Bodanique (VIB) verzorgde om 8.45 uur bij het podium een ochtendgym voor alle groepen. Er werd volop door iedereen meegedaan! Ouders keken belangstellend aan de zijkant naar de ochtendgym.

Aansluitend konden de kinderen gaan genieten van een gezond ontbijt.

   Fiets- en statafels
Op het leerplein zijn de fietstafels en de statafels geleverd.
Hiermee kunnen de kinderen bewegen en werken tegelijk.

Dit bevorderd voor een aantal kinderen de concentratie, we werken aan onze conditie en het is natuurlijk heel leuk om te doen!
De Kinderraad heeft alles al getest en waren enthousiast!
Vandaag gaan de groepen kijken en krijgen ze uitleg van de meester of juf. 

We wensen de kinderen een fijne nieuwe werkplek toe!

 

oktober 2021

Primeur! Visnet Ruilbeurs
U herkent het vast wel… De winter staat voor de deur en uw kind(eren) zijn uit hun winterkleren gegroeid! De spullen die niet meer passen kunnen vaak nog prima gedragen worden, en eindigen dan bij de kringloop die hierop geld verdiend. 

U kunt deze spullen dan beter brengen naar Het Visnet om een gezin te helpen die minder te besteden hebben! Wij verzamelen meisjes, jongens, dames  en heren kleding.

Klik op de brief voor meer info over de inzameling!!Kinderyoga
Op Kindcentrum Het Visnet wordt ook aan Kinderyoga gedaan! Deze lessen worden gegeven door kindercoach Ingeborg Verhagen.
De laatste keer was het samen met groep 1 en groep 1/2.Kinderboekenweek 2021
De Kinderboekenweek was dit jaar van 6 t/m 17 oktober met als thema Beroepen en heeft de titel: WORDEN WAT JE WIL 

Tijdens deze week werd er gelezen, voorgelezen, gezongen, opgetreden en was er een voorlees- en verhalenwedstrijd. Ook werden gastlessen gegeven met onder andere een ambulance medewerker en een fitness instructeur (met bootcamp), die vertelden over hun beroep.

Op donderdag 14 oktober was de afsluiting van deze leuke en leerzame week met toneel, dans, zang. Ook werd een gedeelte uit een gedicht voorgelezen (gr 7 en gr 8) en was er een modeshow (gr 6).

   Prijs: Lasergamen (afvalweek)
Tijdens de afvalweek hebben de kinderen van Het Visnet de wijk enorm geholpen met het opruimen van het zwerfafval. 

Groep 3 had de meeste volle afvalbingokaarten! Zij kregen een tasje met cadeautjes en mochten op 13 oktober op het plein lasergamen. 
Als beloning voor de andere groepen voor hun inzet tijdens de afvalweek hebben de kinderen van de PSZ/gr1/gr2 een cadeautasje gekregen en mogen de kinderen van gr 4-8 ook kort op het plein lasergamen.

Gr 3 heeft dus gewonnen en dubbel prijs, maar we bedanken alle kinderen en ouders voor hun inzet!
(foto's gr 6 en gr 3)

 

september 2021 en themaweek afval

Jeugdfonds Sport en Cultuur
Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaald! Onze school zet zich in voor het Jeugdfonds. U kunt bij Kirsten, Vivienne of Rianne terecht voor de aanvraag, wij zijn intermediair van het Jeugdfonds. Zie voor meer info ook jeugdfonds-sport-cultuur
  
Ook te zien in een artikel van Vlaardingen24: Scholen zetten Jeugdfonds Sport Cultuur in de Spotlight

   

Themaweek Afval
In de week van 6-10 september 2021 werd de themaweek Afval gehouden bij Kindcentrum Het Visnet.Het uitgebreide verslag staat onder kopje Afvalweek bovenin (naast contact). 

Een artikel Afvalweek ook te zien op Vlaardingen24: Het Visnet geeft goede voorbeeld
 
 

januari - juli 2021

Nieuwsberichten (links)


Welkom op ons schoolplein banner
Buitenles Mindfulness 16 juni groep 5   
Opening Kindcentrum Het Visnet 
Schilderij cadeau aan Burgemeester
Boekfiets Video Roel

Artikel: Schoolplein is ook buurtplein

Veilig buitenspelen video

Benoeming Rianne van Dorp tot directeur

Gratis sport en cultuurlessen