Ouderportaal

Themaweek Afval 2021

Themaweek Afval 2021

In de week van 6-10 september 2021 werd de themaweek Afval gehouden bij Kindcentrum Het Visnet. De week bestond o.a. uit themalessen, workshops en theater. Ook werd afval opgeruimd in de wijk.

De start en opening van het project werd gedaan door wethouder Jacky Silos op het dit jaar gerealiseerde groene Schoolplein.

Van links naar rechts: Rob van der Veen (gemeente Vlaardingen), Solange van Eijsden (Waterweg Wonen), Angela van Peufflik (buurtkamer VOP/Minters), wethouder Jacky Silos en directeur Het Visnet Rianne van Dorp.

Na de opening op maandag werden in de groepen de prikstokken en afvalzakken uitgedeeld en uitleg gegeven over het opruimen. Op dinsdag werd in de groepen gekeken naar een Thema Film. En ontvingen de kinderen de Goodiebags met rugzak en bidon. Alle goodies werden met een stift versierd.
Op woensdag gingen de groepen 4 t/m 8 ploggen. Dat is afval prikken en joggen tegelijk! Ook werd aan Ploggym gedaan samen met Pim van Kan van VIB op het schoolplein!

Video vertrek Ploggen groep 6
 

Op dezelfde dag was voor de onderbouw theater. De voorstelling werd gegeven door Kettie van Stichting Lawine. 

Op donderdag kregen de groepen een Drumtastic workshop (zie video onderbouw) en was er een Waterbar! Wat een energie gaf dat! Fantastisch om te zien hoe alle kinderen met de grote drumballen bezig waren. De workshops werden verzorgd door drumtastic.nl.

Om ervoor te zorgen dat goed werd gedronken was er een Waterbar met gezonde snacks. Dit werd verzorgd door JOGG Vlaardingen.


Op vrijdag was de afsluiting van de week en werden alle afvalzakken verzameld om vervolgens met de vuilniswagen mee te gaan. Groep PSZ –1-2-3 vuilniszakken bingo in de vuilniswagen gooien. Winnaar Bingo= groep 3! Groep 4-5-6-7-8 mocht de zakken verzamelen en in de vuilniswagen gooien.

Gemeentenieuws Vlaardingen 37
In het nieuwsbericht van de gemeente in Groot Vlaardingen staat ook een mooi stukje over de geslaagde afvalthemaweek en de samenwerking met Kindcentrum Het Visnet.

VOORBEREIDING:

Voorafgaand aan de afvalmaand hebben Yasmina, Ryan en Kerim van Het Visnet samen met Waterweg Wonen (Solange van Eijsden en wijkmeester Walid Razki) een video gemaakt over zwerfafval:
In de VOP-folder werd ook uitgebreid aandacht besteed aan de afvalweek. De week staat in het teken van bewust omgaan met afval en zwerfafval. De themaweek Afval is onderdeel van de schoonmaakmaand in de VOP Vlaardingen. Link folder: Folder VOP

Dank!
Om de kinderen te supporten heeft Evides de kinderen gesponsord met een bidon en een rugzakje! We hebben het meteen uitgedeeld. De kinderen mogen de spullen houden, maar ze mogen de bidon ook op school blijven gebruiken om lekker water uit te drinken. Gezond en goed voor het milieu, want we gooien dan minder pakjes drinken weg bij het afval! Evides...namens de kinderen: BEDANKT!
Deze week vol activiteiten hebben we met de volgende partijen georganiseerd:

MET DANK AAN…
Waterweg Wonen
Minters
Vlaardingen In Beweging
JOGG
Gemeente Vlaardingen
Evides
Irado
Stichting Activiteiten Hoofdstedenbuurt
Drumtastic
Theatergroep Lawine
Frans Kloet (film)
Britt Planken (PR)
Team Visnet

Ook dank aan alle kinderen, ouders, buurtgenoten en iedereen die heeft meegeholpen!